Forrmfranska (Bergis)
Vitlökssmör
Smör
Vitlök
Salladssås
1-2tsk senap
1msk chilisås
6msk rapsolja
2msk vitvinsvinäger
1tsk italiensk salladskrydda
salt
peppar
Skaldjurssallad
1 grönt äpple i tärninga
6-8 hg räkor
ett par msk dill
1 burk musslor (vi använde blåmusselkött)
2 dl ost i tärningar (herrgårdsost)
1 burk champinjoner
2 hårdkokta ägg i tärningar
strimlad isbergssallad
gurka i tärningar
purjolök strimlad/hackad
1 röd paprika i tärningar
Lägg räkorna i salladssåsen
Skär ur bergisen
bred insidan med vitlökssmör.
Skär skivor av inanmätet, bred med vitlökssmör.
in i ugnen 225grader i ca 10min
Gör iordning salladen, blanda i äggen sist, när allt är klart, blanda i salladssås + räkor. Blanda ihop allting.
Fyll bergisen med skaldjurssalladen
Servera resterande skaldjurssallad i en skål.
gott gotti gott gott// Milermalles svärmors recept"
Jag är en Exilkulla. En tjej som flyttat runt en del. Jag har hittat mannen jag vill dela mitt liv med. Jag tror på Jesus kristus, han är min idol. Jag vill leva så nära naturen det bara går och att leva som man lär. Just nu bor jag i skärgården men längtar efter mitt norrlänska inland.Jag tror mina rötter vill vara i fjäll och skog havet är för salt för mina rötter, jag är nog mer av en skogstjej. Älskar mina systrar vi är väldigt nära varann, om inte geografiskt så i hjärtat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Har ni provat?? *nyfiken* kram Millermalle
SvaraRaderaNej har inte ännu ;)) Men ska såklart
SvaraRadera