lördag, juni 12, 2010

Fylld Bergis(Lånat bild av Malle)

Forrmfranska (Bergis)

Vitlökssmör 

Smör
Vitlök

Salladssås
1-2tsk senap
1msk chilisås
6msk rapsolja
2msk vitvinsvinäger
1tsk italiensk salladskrydda
salt
peppar

Skaldjurssallad
1 grönt äpple i tärninga
6-8 hg räkor
ett par msk dill
1 burk musslor (vi använde blåmusselkött)
2 dl ost i tärningar (herrgårdsost)
1 burk champinjoner
2 hårdkokta ägg i tärningar
strimlad isbergssallad
gurka i tärningar
purjolök strimlad/hackad
1 röd paprika i tärningar

Lägg räkorna i salladssåsen

Skär ur bergisen
bred insidan med vitlökssmör.
Skär skivor av inanmätet, bred med vitlökssmör.
in i ugnen 225grader i ca 10min

Gör iordning salladen, blanda i äggen sist, när allt är klart, blanda i salladssås + räkor. Blanda ihop allting.

Fyll bergisen med skaldjurssalladen
Servera resterande skaldjurssallad i en skål.

gott gotti gott gott// Milermalles svärmors recept"

2 kommentarer: