Ingredienser:
En hel fläskfilé ca 600 g
1 paket mozzarellaost
Cognacsmedvurst eller salami ca 10 skivor
1 pkt bacon
1 färsk kruka basilika
1-2 stycken créme fraiché med tomat och basilika
1-2 paket grädde
Chilisås
Så här gör du:
Putsa filén och krydda den med salt och svartpeppar. Helstek
den i stekpanna
Låt filén vila i folie i ca 20 min när den är klar.
Klipp baconskivorna på hälften och stek i stekpannan och
sätt åt sidan
Finhacka basilikan och skär mozzarellaosten i skivor, och
strö över basilikan på osten
Dela cognacsmedvurst eller salamiskivorna på hälften
Skär snitt i filén och fyll den med skivorna av mozzarellaosten,
medvurst och bacon och strö över resten av basilikan.
Sås:
1-2 stycken créme fraiché med tomat och basilika(kan bytas mot naturell cremé fraiché som man mixat i några soltorkade tomater i)
(kör antingen grädde el créme fraiché)
Chilisås
Vispa ihop Creme Fraischen med grädde och chilisås. Smaka
av efter hand.
Häll såsen i en ugnsform och lägg i den färdigfyllda filén.
225 grader i 25 min (varierar lite beroende på ugn)
Serveras med färdig potatisgratäng och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar