söndag, maj 16, 2010

Basilika mozzarella och bacon/fläsk och medvurstfylld Filé (Sandras recept)

Överaskande gott med det Röda vinet porcupine ridge merlot


Ingredienser:
En hel fläskfilé ca 600 g
1 paket mozzarellaost
Cognacsmedvurst eller salami ca 10 skivor
1 pkt bacon
1 färsk kruka basilika
1-2 stycken créme fraiché med tomat och basilika
1-2 paket grädde
Chilisås


Så här gör du:
Putsa filén och krydda den med salt och svartpeppar. Helstek den i stekpanna
Låt filén vila i folie i ca 20 min när den är klar.
Klipp baconskivorna på hälften och stek i stekpannan och sätt åt sidan
Finhacka basilikan och skär mozzarellaosten i skivor, och strö över basilikan på osten
Dela cognacsmedvurst eller salamiskivorna på hälften
Skär snitt i filén och fyll den med skivorna av mozzarellaosten, medvurst och bacon och strö över resten av basilikan.

Sås:
1-2 stycken créme fraiché med tomat och basilika(kan bytas mot naturell cremé fraiché som man mixat i några soltorkade tomater i)
(kör antingen grädde el créme fraiché)
Chilisås

Vispa ihop Creme Fraischen med grädde och chilisås. Smaka av efter hand.

Häll såsen i en ugnsform och lägg i den färdigfyllda filén. 225 grader i 25 min (varierar lite beroende på ugn)

Serveras med färdig potatisgratäng och grönsaker. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar