Här kommer en mumsig paj, som receptet på bara poppa upp i
skallen min
Pajdeg
grundrecept ell. mager variant med kesella och valfritt mjöl.
Glutenfri variant med kallpressad
potatis, apoteks mjölet ell. bröd-majs-mjöl (som finns på ex Damas livs i Ludvika
eller andra mix-kulturella affärer) till det glutenfria blanda med vatten +
olja ell. smör.
Stuffing
1 påse saffran
soltorkade tomater(efter behag max 4)
2-3 dl grädde, crème fraiché, soyagrädde ell. matlagningsyogurt
minst 2dl riven västgötakloster
1 grillad kyckling hackad (sallads bitar)
2 ägg,1klyfta vitlök
äggstanningen kan hottas upp med några Piri-Piri.
& så salt efter behag.
Dekoration
1 st rödlök
rom valfri
Räkor efter behag (ca 200g skalade)
3dl Gräddfil
Så här gör du
1. Blanda äggstanningen(grädde
och äggen) med saffran salt , ev. Piri-Piri, varva sedan ner riven ost till
önskad konsistens
2. rensa den grillade
kycklingen, hacka den sedan i sallads bitar såsom dom soltorkade tomaterna.
3. Ta nu ut pajdegen som skall
ha vilat i kylan en halvtimme, kavla ut degen och lägg i pajformens botten och
kanter.
4. blanda ihop stanningen och
det övriga till en go´ smet och lägg i formen, bottna och toppa med ost om så
önskas.
5. Skjuts sedan in med den i
ugnen på 175 grader till den stannat ca 30-35 min.
6. När pajen är klar låt den
stå framme tills den blivit ljummen för då är det dekorationsdax. först på med
Gräddfilen uppe på hela pajen, sedan är det du med din fantasi som dekorerar
med räkor rom och rödlök..
Bón Appetít ; )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar