Häggblomssaft
4 dagar 30 minuter

(0 st)
Gör så här
Skölj blommorna väl i kallt vatten. Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra. Lägg blommor och skivad lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket.
Ställ blandningen mörkt och svalt i cirka 4 dagar. Rör om i blandningen en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.
Förvara i kylskåp. Är flaskan försluten brukar hållbarheten vara cirka 5-6 månader. Späd saften med önskad mängd vatten då det är dags att dricka den.
Oj, visste inte ens att man kunde göra saft på hägg! Man lär sig något nytt varje dag :) Ungefär hur smakar en sån saft? Insåg nu i vår att vi har en hägg på gården, men tror jag låter den vara ifred i år i alla fall, har för många andra projekt på gång just nu ;)
SvaraRaderaSkulle gjort denna saften i dag men häggen är som på väg att blomma över(blombladen rasar).. Så det blir att få vänta 1 år, tyvärr
SvaraRadera